#2 Liebster Award by Cikgu Faiz

ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT PETANG 

heeeee dah petang baru sempat nk update blog kan~ 
Bajet Sibuk jerk!! Eh, tapi mmg sibuk la... awal bulan kan... tengah sibuk setting date untuk mer0nda2 pegi audit~ chewahhhh....

T.kasih byk2 kepada CIKGU FAIZ  sbb sudi tag saye (^___^) ni Liebster Award ke-2 PUTERI ALIYA!!! tqvm~ sukaaaa!!! hik3x ;)


1st of all saye mulakan jawapan bertubi2 ini dengan kalimah,,,
OKEY,,, CHECK IT OUT...~

1. Gelaran manja korang...
Nama gelaran manje sejak dulu kala~ mak~abah~cikgu~adik~kawan~ sume selesa panggil saye 
KAK YONG :) 
(hik3x manje x??kahkahkah...x manje langsung kan??)

2. Cita-cita sewaktu kecil...
Mase kecik dlu sibuk berangan nak jadi cikgu~hehe 
last2 sangkut kat account department nih!~

3. Makanan kegemaran...
Ofkosz la kue tiaw Ladna~
hehe sesape nk blanje, tolong orderkn kue tiaw ladna eh,, saye malu nak mintak2 kalo ade org nk blanje ni~kah3x ;)

4. Suka shopping apa?
baju, baju dan baju~pakai 4-5kali, pastu sedekah kat orang~huhu hampeh punye perangai kan?!

5. Siapa kawan baik korang?
My beloved friend is Miss Hanieza
Haishhh rindu gile kat awek nih...kit0rang kawan sejak um0 6 tahun!~

6. Pernah kena rotan dengan cikgu tak? Sebab apa?
PERNAH!!~
ngan Cikgu Ahmad mase darjah 5... sakit hati betul, buku BM tertinggal dalam kete abah.
moral of the story, x yah nak bajet cun sangat nk pegang2 buku time otw g school...kang tercicir merata2 buku tu ;) sumbat je sume buku dlm bag!

7. Haiwan kegemaran korang?
"Kucing" 
(pembohong!! hahaha saye x pernah suka binatang)

8. Tempat shopping yang paling best korang pernah pergi?
Aeon XXXX
sbb my sis senior situ..so sume baju yg i amek ade label diskaun 70%(^___^)
haaaaa kellassss x? kau hade??

9. Cerita kartun kegemaran korang.
ofk0z la FROZEN!!! suka sgt2!
jap2 nak nyanyi sket!~hehe
""Let it go, let it go
Can't hold it back any more
Let it go, let it go
Turn away and slam the door
I don't care
What they're going to say
Let the storm rage on, the cold never bothered me anyway""

10. Barang paling mahal yang korang pernah beli? Berapa harganya?
Set premium beautiful
tu je la brg paling mahal yg larat saye bli cash...kui3x...saye ni golongan misskinnnn hina...kahkahkah

11. Pendapat korang tentang blog Cikgu Faiz? Hihi.
BEst! byk info2 menarik...Perkongsian yang bagus
Tang header tu pulak memula dlu wat saye pening...ki3x...rase nk ketuk2 screen ni...sbb heran apsal header ni jap2 elok jap2 terbalik...ingatkan pc yg rosak!~kah3x...sori ye cikgu...kekadang dtg time lurus bendul, saye ni mcm masuk air p0n ada..hahaha

FUhh!!~ lega...alhamdulillah...selesai pun menjawab soklan2 dari CIKGU FAIZ. Diharap cikgu Faiz berpuas hati ye ;)

Skang tiba lah masa untuk saye melanjutkan soalan2 berantai ni kat kawan2 yang lain pulak ;)

7) Amel
11) cikmeow

ok,, skang saye nak bagi soalan2 kat sahabat2 tersayang yg dah di tag ni~ heee (^___^)


1) berapa umur awak? (ki3x saje nk bg soalan cepumas)


2) Kalau saye nak ajak awak pegi korea sama2, awk nk ikut tak?


3) Awak suka warna apa?


4) Apa perasaan awak, bila orang yang paling rapat dengan awak kutuk awak depan boyfriend dia (w/pun bergurau...heee =) )


5) Apa respon awak?


6) Apakah tindakan yang paling baik yang mampu awak buat untuk jaga hubungan baik tu dan dlm masa yang sama jaga perasaan awak sendiri...


7) Apakah makna "adik beradik" dlm hidup awak?


8) Sejauh mana awak sanggup bekorban untuk adik beradik awak?


9) Apa pendapat awak tentang Blog Santai Aliya?


10) Ada tak komen@pendapat untuk penambahbaikkan penampilan dan juga isi dalam Blog Santai Aliya?


11) Rasa2 Saye (Puteri Aliya) ni mcm mana orangnye...hehe (^___^) 


wokeh!!~ settle

Diharap sahabat2 yang dah di tag ni sudi2kan la menjawab ye... menjawab kat sini xpe... xde sape nak marah... kalau menjawab cakap mak abah atau cikgu atau orang yg lebih tua,, haaaa yg tu not nice.... no no nooo....jangan menjawab cakap orang tua ye!~ki3x (TIBE2~)

LOT'S OF L0VE from PUTERI ALIYA~peace


(^__^)


Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

20 TIPS ELAK ANAK DICULIK

untuk kamu~